Ik ben Arie
Projectleider Elektrotechniek
Het eerste telefoontje
November 1987. Arie ontvangt een telefoontje van Alfons Olde Benneker, destijds teamleider bij Hillen Elektrotechniek. Arie en Alfons kenden elkaar via via; het wereldje binnen de installatietechniek is immers klein. Alfons vraagt Arie of hij wil starten bij Hillen, en op 27 november 1987 begint Arie als leidinggevend monteur, met zijn eerste project: het Stroinkslanden. In de jaren die volgen, werkt Arie aan verschillende projecten, waaronder het project Catreman, dat helaas niet naar behoren verloopt.
Rond 1998 komt Arie thuis en zegt tegen zijn vrouw Lies: "Ik ben er wel klaar mee, misschien moet ik maar op zoek naar iets anders." Toevallig staat er de volgende dag een advertentie in de krant voor een vacature als assistent projectleider bij een installateur in Hengelo. Arie gaat op gesprek en de deal is bijna rond. Hij wil dit echter eerst afstemmen met zijn directeuren bij Hillen, Eddy & Henk. Ze vragen Arie wat ze moeten doen om hem te behouden. Het enige compromis dat Arie stelt, is dat als er een functie als assistent projectleider vrijkomt, hij deze zou krijgen.
Arie
"Dan zie je pas wat voor collega’s je hebt, samen zorgen we ervoor dat het af is."
Van monteur naar projectleider
Twee jaar later is het zover: Eddy vertelt Arie dat de vacature van assistent projectleider vrij is gekomen. Arie mag als projectleider werken aan de bouw van de Grolsch fabriek in Enschede. In het begin schrikt Arie van de omvang van het project en denkt hij dat hij het niet aankan. Uiteindelijk zegt hij toch ja. Het project verloopt niet zonder uitdagingen, maar Arie laat zich niet uit het veld slaan. Op een ijskoude ochtend stelt hij voor om de monteurs naar huis te sturen omdat het te koud is om te werken, maar niet voordat hij voor iedereen saucijzenbroodjes bestelt om op te warmen.
Arie maakt ook de naamsverandering naar Winkels Techniek in 2006 mee en werkt aan vele mooie projecten, zoals de Woontoren in Enschede, de Grolsch fabriek en de uitbreiding van het FC Twente stadion. Het laatste project markeert echter ook een zwarte bladzijde in Aries loopbaan, vanwege het dakdrama op 7 juli 2011, een traumatische gebeurtenis voor alle collega's die erbij betrokken waren. Arie vertelt dat Winkels Techniek dit samen goed heeft opgepakt, collega's ondersteunden elkaar in deze moeilijke periode.
Toen de oplevering van het FC Twente stadion naderde, werden er lange dagen gemaakt; soms werd er tot half 2 ’s nachts doorgewerkt, en om 7 uur ’s ochtends moesten ze er alweer staan. Arie: “Dan zie je pas wat voor collega’s je hebt, samen zorgen we ervoor dat het af is”.
Samen sterk
Gevraagd naar het verschil tussen Hillen Elektrotechniek en Winkels Techniek, zegt Arie dat tijden veranderen, maar dat beide bedrijven hun eigen charme hadden. Een van de collega’s waar Arie veel van heeft geleerd is Herman Vaneker, inmiddels ook al ruim 40 jaar in dienst bij Winkels Techniek. Ook heeft hij met onder andere Herman ontzettende lol gehad. “Bij het project op het Losserhof hebben we in de schaftruimte op een vroege ochtend een flauw geintje uitgehaald. Herman heeft, toen hij ’s ochtends aankwam, alles afgezocht naar zijn werkschoenen. We hadden de schoenen van Herman aan het plafond vastgeplakt met purschuim”. “Of een keer bij een nieuwbouwproject aan de Molenstraat, waar ze de auto van een collega op vier kratten bier hadden gezet. Alleen vond die collega dat minder grappig”.
Een blik op de toekomst
Arie heeft mooie jaren beleefd bij Winkels Techniek. Als we vragen wat hij nog graag wil bereiken tot zijn pensioen, antwoordt hij: "Op een lekkere gezonde manier genieten van mijn laatste jaren, maar wel als de vuurvreter die ik ben." Met zijn vastberadenheid en toewijding zal Arie ongetwijfeld de komende jaren nog veel vuur laten zien bij Winkels Techniek.